Vuodenaika joogakurssi, Tulielementti

Tervetuloa sukeltamaan kesään ja tulielementtiin ihanan YinJooga-harjoituksen ja kesäisten rohtokasvien parissa!

Auringon alkaessä lämmittää siirrymme pikkuhiljaa tuli elementin ja suuren Yangin ja kasvun aikaan. Tulielementti on liikettä, energiaa ja iloa. Elementtiin kuuluvat äly ja ajattelu - ajattelun selkeys, tunnemaailma ja puu elementin tapaan myös uni. Meridiaaneista elementtiin kuuluvat mm. sydän ja paksusuoli ja elementin epätasapaino voikin oireilla kehossa esimerkiksi levottomuutena, stressinä, tykytyksinä, uni- tai vatsaongelmina, verenpaineena tai huonona verenkiertona.

Näihin kaikkiin yllä mainittuihin asioihin perehdymme teorian ja YinJooga-harjoituksen avulla maanantaina 21.6.21 klo 17-19. Teoriaosuudessa keskitymme tulielementtiin liittyviin meridiaaneihin ja epätasapainoon liittyviin oireisiin ja pyrimme yhdessä löytämään keinoja oireiden helpottamiseen. Tutustumme myös muutamaan itsehoitopisteeseen, joita käytetään esim. stressin, levottomuuden ja uniongelmien hoitoon. Lisäksi käymme läpi viilentäviä villirohtoja ja kesän kasveja, sekä muutamia kesään ja tulielementtiin sopivia eteerisiä öljyjä.  Annika ohjaa pitkän kehoa ja mieltä rauhoittavan ja tasaavan, tulielementin meridiaaneja hoitavan YinJooga-harjoituksen. Harjoituksen ohella nautitaan yrttiteetä ja pientä välipalaa.

Tämä joogaharjoitus on kolmas osa Tempon vuodenaika joogakurssia. Edellisiin harjoituksiin osallistuminen ei kuitenkaan ole edellytys tähän harjoitukseen osallistumiselle. Harjoitus sopii kaikille.

Seuraavaksi siirrymme maaelementtiin ja siihen sopiva harjoitus tehdään syksyllä.

YinJooga-harjoituksen ohjaa Annika Hiltunen

Teoriaosuudesta vastaa Marja Pylkkänen