Vuodenaika joogakurssi, Metalli elementti 18.10.21

 

Vuodenaika joogakurssin viides ja viimeinen osio keskittyy Metalli elementtiin. Meridiaaneista (akukanavista) elementtiin kuuluvat kauhkot ja paksusuoli. Kehkot ovat energian mestari ja tänne kuuluu myös vastutustuskyky ja ei tahdonalaisen elimistön rytmiikka.

Keuhkojen tehtävänä on hoitaa ihoa ja iho heijasteleekin usein elementin tasapainoa. Paksuuolikanavan pisteiden kautta taas hoidetaan esimerkiksi ruoansulatusongelmia ja ummetusta sekä liiallista kehon kuumuutta. Tunteista elementtiin kuuluu suru ja elementin epätasapaino oireilee ihmisissä edellä mainittujen lisäksi esimerkiksi masentuneisuutena ja hengitysteiden sairauksina.

Joogaharjoituksen alussa käymme läpi metalli elementtiä ja siihen liittyviä itsehoitopisteitä (akupunktio). Puhumme luonnollisista tavoista kohottaa vastustuskykyä ja hengitysteitä avaavista eteerisistä öljyistä (flunssakausi!). Lopuksi teemme pitkän, metalli elementin kanavia hoitavan YinJooga-harjoituksen, jonka avulla pyrimme nostamaan energiaa, aktivoimme puolustuskykyä ja tuemme nestekiertoa ja ruoansulatusta.

Ohjaajina Annika Hiltunen ja Marja Pylkkänen

Päivä Kellonaika
Maanantai 18.10.21 17.30-19.30