Vuodenaika joogakurssi, Maa elementti 23.8.21

Loppukesästä siirrymme elementtiteorian mukaisessa joogavuodessa maa elementtiin. Maa elementtiin liittyy vahvasti muutos. Elementtii kuuluvat meridiaaneista mahalaukku ja perna ja siten ruoansulatus sekä suoraan nesteaineenvaihdunta. Elementtiin kuuluvat myös työ- ja opiskelumuisti, ajatus ja oppiminen.

Sanotaan myös, että syömällä hyvin voi kirkastaa ajatuksensa. Maa elementin epätasapaino voi oireilla kehossa esimerkiksi ylipainona, reumana, allergioina, astmana, murehtimisena tai pakkomielteinä. Jos tunnistat itsessäsi näitä oireita, ilmoittaudu mukaan kurssille!

Harjoituksen alussa käymme läpi maa elementtiä ja siihen liittyviä itsehoitopisteitä (akupunktio). Tutustumme myös elementtiin kuuluviin kasveihin ja hoitaviin eteerisiin öljyihin.

Teemme pitkän Maa elementin kanavia hoitavan yin-jooga-harjoituksen, jonka avulla tuemme ruoansulatusta ja kirkastamme ajatuksia. Keskitymme harjoituksessa Perna,-Haima,-Mahalaukku meridiaanien lempeään availuun ja teemana on omien voimavarojen tarkastelu ja liiallisen huolehtimisen välttäminen.

Ohjaajina Annika Hiltunen ja Marja Pylkkänen