TRE®- aloituskurssi

 

Kaipaatko arjessasi pysähtymistä kehon ja mielen äärelle?

TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) on kehon liikkeiden kautta aktivoituva tärinä- ja liikeprosessi, joka koetaan usein kokonaisvaltaisesti rentouttavaksi ja palauttavaksi. TRE on syntynyt sota- ja luonnonkatastrofialueilla kriisityön tueksi. Nykyisin sitä hyödynnetään paljon päivittäisen stressin ja vireystilan säätelyyn. TRE:n vaikutukset ovat aina hyvin yksilöllisiä. Myönteisiä vaikutuksia on koettu esimerkiksi mielialaan, unenlaatuun, työssä jaksamiseen, fyysisestä treenistä palautumiseen, kipuihin, ihmissuhteisiin ja yleisesti elämänlaatuun.

Koetko tärkeäksi keho-mieli-yhteyden ja myötätuntoisemman suhtautumisen edistämisen?

Keholähtöinen TRE voi tukea keho-mieli-yhteyden ja itsemyötätuntotaitojen edistämisen prosessia. Säätelytaitojen harjoittelu ja oman kehon lempeä kuuntelu ja kunnioittaminen ovat TRE:n keskiössä. Jokaisen oma prosessi on ainutlaatuinen ja arvokas.

Huomioitavaa:

Osallistumisessa on tärkeää huomioida, että joskus TRE-prosessi saattaa aktivoida kuormittavia tunnekokemuksia. Kurssiin osallistumisen edellytyksenä on hyvä fyysinen ja psyykkinen terveydellinen tila. Ohjaajan ennakkoyhteydenoton yhteydessä käsitellään tarkemmin TRE:n vasta-aiheet.

TRE®-aloituskurssi toteutetaan pienryhmätyöskentelynä. Kurssin jälkeen TRE-prosessia on mahdollista jatkaa itsenäisesti tai esimerkiksi TR Elinvoiman jatkoryhmässä tai yksilöohjauksessa.

Kurssin ohjaajana toimii kokenut ja TRE-asiakaspalautteiden pohjalta asiantuntevaksi, kunnioittavaksi ja lempeäksi koettu sertifioitu TRE-ohjaaja Tiina Reinikainen.

TRE-ohjaajan taustakoulutus:

Toimintaterapeutti (AMK), mindfulness-ohjaaja, psykofyysisen psykoterapian perusteet, kriisityön erikoistumisopinnot (debriefing-ohjaaja), EFT asiakastyössä (tasot 1 ja 2), joustava mieli ammattilaisille, skeematerapia ja tunnelukot, neuropsykiatrinen valmentaja. Alkava koulutus syksyllä 2023: ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti (sis. psykoterapeuttiset valmiudet)

Ohjatut harjoitukset Tempolla Kellonaika
Ryhmän koko 6-8 henkilöä

Kurssin hinta 149€ /hlö (sis. alv. 24%)

  • sisältää TRE-oppaan (arvo 10€)

 

 

Lisätietoja:

TRE Finland / TRE stressinpurku

Tension, Stress and Trauma Release

Asiakkaiden palautteita TRE-aloituskurssista:

- Tiinan ohjaustyyli oli rauhallinen, lempeä ja luotettava. Ohjaajana hän on helposti lähestyttävä.

- Kurssi vastasi hyvin odotuksia.

- Kehotietoisuus on parantunut siten, että tunnistan esimerkiksi kehon jännityksiä paremmin ja pystyn rentouttamaan kehoani, jolloin mielikin rentoutuu (jonkin verran).

- Kurssi tuntui antavan paljon hyvinvointia, selkeyttä ja tyyneyttä, kiitos!

- Ajatukset eivät saa "valtaa" yhtä paljon kuin aiemmin, helpompi keskeyttää negatiiviset ajatuskehät.

- Kehotietoisuus tuntuu lisääntyneen. Kun kehossa tuntuu ahdistus tai on ylikierroksilla, tekee mieli tehdä TRE-liikkeitä, joiden jälkeen on parempi olo.

- Hyvä kurssi, todella rentouttava, luotettava ilmapiiri ja asiantunteva ohjaaja.

- 100% osallistujista suosittelee kurssia