Meridiaanikello Yin Yang-joogaharjoitus

 

Tervetuloa kesän Meridiaanikello joogaharjoituksiin. Tämä neljän kerran kokonaisuus vie sinut läpi kesän, toukokuusta elokuuhun.

Monet elintoiminnot ja mm. niiden hormonituotanto noudattavat tiettyä vuorokausirytmiä. Päivärytmi ja vuodenajan muutokset näkyvät myös esimerkiksi ihmisten nukkumis- ja ruokailutottumuksissa. Meridiaaneissa virtaa energiaa tietyssä paikassa tiettyyn aikaan. Kiinalaisen lääketieteen mukaan Yin Yang-joogaharjoituksella, akupainannalla ja akupunktiolla voidaan vaikuttaa suotuisasti ihmisen terveyteen.

Tämän harjoituksen aikana käydään lyhyesti läpi meridiaanikelloteoriaa ja tehdään siihen liittyviä joogaharjoituksia. Teoriaa on 30 minuuttia, jonka jälkeen 90 minuutin lempeä Yin Yang-joogaharjoitus, joka perustuu chin liikkeisiin kehossa teeman mukaisesti. Harjoitus päättyy teehetkeen ja harjoituksen läpikäyntiin. Harjoituksen kokonaiskesto on kaksi tuntia.

Harjoitusten teemat:

1. harjoitus: talvi & kevät

2. harjoitus: kevät & kesä

3. harjoitus: kesä & loppukesä

4. harjoitus: loppukesä & syksy

Harjoitukset suositellaan käytäväksi läpi neljän kerran kokonaisuutena, mutta on myös mahdollista osallistua yksittäiseen harjoitukseen.

1. harjoitus teemana talvi ja kevät Torstaina 20.5.21 klo 18-20

Ensimmäinen harjoitus käy läpi talven ja kevään chin kiertoa meridiaanikellossa. Aloitamme Yin Yang-joogaharjoituksen poistamalla talven jäykkyydet ja siirtymällä kohti kevään virtaavaa lämpöä. Talven meridiaaneihin kuuluvat munuaiset ja virtsarakko, kevään sappi ja maksa.

2. harjoitus teemana kevät ja kesä Tiistaina 8.6.21 klo 18-20

Toinen harjoitus käy läpi kevään ja kesän chin kiertoa meridiaanikellossa. Aloitamme Yin Yang-joogaharjoituksen siirtyen kevään ja puun energiasta kesän ja tulen lämpöön. Kevään meridiaaneihin kuuluvat sappi ja maksa, kesään sydän ja ohutsuoli, sydänpussi ja kolmoislämmitin.

3. harjoitus teemana kesä ja loppukesä Keskiviikkona 21.7.21 klo 17.30-19.30

Kolmas harjoitus käy läpi kesän ja loppukesän chin kiertoa meridiaanikellossa. Siirrymme Yin Yang-joogaharjoituksessa kesän tulen lämmöstä sadonkorjuun maa elementtiin. Kesän meridiaaneihin kuuuvat sydän ja ohutsuoli, sydänpussi ja kolmoislämmitin. Loppukesän meridiaaneihin kuuluvat vatsalaukku ja perna.

4. harjoitus teemana loppukesä ja syksy Maanantaina 9.8.21 klo 17.30-19.30

Neljäs harjoitus käy läpi loppukesän ja syksyn chin kiertoa meridiaanikellossa. Aloitamme Yin Yang-joogaharjoituksen loppukesän maa elementin runsaudesta ja siirrymme hiljentymään syksyn metalli elemettiin. Loppukesään meridiaaneihin kuuluvat vatsalaukku ja perna, syksyyn keuhkot ja paksusuoli.

 

Ohjaajana Lisa Soelberg

Hinta
kanta-asiakkaille / harjoitus 20€
ilman asiakkuutta / harjoitus 30€