Kreikkalaiset Tanssit -tiiviskurssi 30.10.21

 

Tämä tiiviskurssi on kaikille sydämeltään tanssijoille ja Kreikasta innostuneille! Kurssilla opetellaan Hasapikos -tanssin askeleita ja rakennetaan koreografiaa.

Kurssilla käymme läpi myös paria muuta helppoa yleiskreikkalaista tanssia, mutta aika käytetään pääosin Hasapikoksen askelkuvioihin ja koreografian kasaamiseen.

Hieman historiaa:

Hasapikos on teurastajien ammattikuntatanssi. Sana hasapis tarkoittaa teurastajaa. Hasapikoksen nimi on myös naftikos, meritanssi ja edelleen pireotikos, pireuslainen.

Hasapikoksessa kuviot tehdään kurinalaisesti yhdessä. Mennään yhteen suuntaan mistä pian palataan takaisin. On ylös-alas-liikettä ja varioita paikallaan. 

Hasapikoksen olkaote kuvastaa toveruutta, voimaa ja maskuliinisuutta. Tanssilla on johtaja. Porukan ulkopuolinen ei ehkä voi noin vain liittyä parin -kolmen kaveruksen Hasapikokseen, koska miehillä (tai naisilla tai sekajoukkueella) on oma kuviokieli ja kuvioilla omat nimet.

Zorabs ja Sirtaki ovat Hasapikoksen perillisiä. Zorbas sävellettiin elokuvaa varten ja tanssi valtasi Pariisin bistrot, jolloin tanssia alettiin kutsua nimellä Sirtaki.

Tule kokemaan tanssin elämys, jota ehkäpä jo tulevalla Kreikan matkallasi pääset käyttämään hyödyksesi!

Opa!

Ohjaajana Eveliina Sahlman

"Olen tanssinut Kreikkalaisia kansantansseja 33 vuotta. Harrastus vei mukanaan ensimmäisellä Kreikan reissulla vuonna 1989.

Asuin ja opiskelin Ateenassa 2002-2006, yksityisessa tanssikoululla, Perperouna. Opettajani on Kreikan kuuluisimpia guruja. Syvennyin oppeihin, niin kulttuuri, musiikin kuin historian myötä.

Treeneissä soitimme ja harjoittelimme myös erilaisia instrumenttja sekä kansantanssimusiikkiin lauluja.

Olen esiintynyt lukuisia kertoja Kreikan televisiolle, musiikkikeskuksissa, festareilla, häissä ja keikkaillut edesmenneen Domna Samioun (kuuluisa kansantanssilaulaja) kanssa.

Intohimoni tanssiin, kreikkalaiseen kulttuuriin ja musiikkiin lisääntyy vuosi vuodelta. Käyn useita kertoja vuodessa hankkimassa lisäoppeja Ateenasta, missä toinen kotini sijaitsee".

Päivä ja kellonaika Hinta Tempon kanta-asiakkaille Hinta ilman asiakkuutta
Lauantai 30.10.21 klo 12-13.30 12 € 17 €