Itämaiset tanssit

Tervetuloa tanssimaan Itämaisia tansseja eri teemoin!

Tällä kurssilla tutustutaan egyptiläisen vatsatanssin eri aikakausiin helpoin tanssisarjoin kansantansseista nykypäivään. Jokaisella kerralla on oma teemansa. Voit osallistua yhdelle, kahdelle tai kaikille kolmelle kurssikerralle.

Itämaisen tanssin perustekniikan osaamisesta on hyötyä näillä tunneilla, mutta et tarvitse aikaisempaa kokemusta tästä tanssilajista. Kurssin taso on helppo ja se soveltuu kaikille. Liikkeet tehdään omaa kehoa kuunnellen. Voit tanssia pehmeissä tanssitossuissa, sukkasillaan tai paljain jaloin. Nappaa mukaan huivi lantiolle kiedottavaksi. Huivin saa lainaksi myös ohjaajalta.

Egyptiläiset kansantanssit

Juurevaa ja rytmikästä menoa egyptiläisten kansantanssityylien mukaisesti aina Ylä-Egyptistä rannikolle ja maaseudulle. Ensimmäisellä kerralla tutustutaan eri kansantansseille tyypillisiin liikkeisiin ja askelsarjoihin.

Golden era

Sukelletaan Hollywood glamourin ja egyptiläisen vatsatanssin kulta-ajalle (n. 50-70-luvuille), jolloin huntutanssit valloittivat elokuvien valkokankaat. Toisella kurssikerralla tehdään pehmeitä ja naisellisia tanssisarjoja kauniita käsiä unohtamatta.

Modernia egyptiläistä

Länsimaisen ja egyptiläisen musiikin kohtaaminen synnytti uuden ilmiön kuluneen vuosikymmenen aikana ja streetshaaby valtasi niin Kairon kadut kuin juhlat. Kurssi huipentuu vauhdikkaisiin tanssisarjoihin modernin shaaby- ja rumpusoolomusiikin rytmeissä.

Ohjaajana Pia Räsänen

Päivä Teema Kellonaika
Keskiviikko 11.1.23 Egyptiläiset kansantanssit 18.45-19.45
Keskiviikko 18.1.23 Golden era 18.45-19.45
Keskiviikko 25.1.23 Modernia egyptiläistä 18.45-19.45
Hinta Yksi harjoitus
Tempon kanta-asiakkaille 10 €
Ilman asiakkuutta 15 €