Elementti YinJooga - puu ja tuli 26.5.21

 

Perehdymme YinJoogaan viiden elementin teorian kautta kahden elementin näkökulmasta - puu ja tuli.

Kiinalaisessä lääketieteessä ja filosofiassa tunnetaan viisi elementtiä: vesi, puu, tuli, maa ja metalli. Viidellä elementillä kuvataan Qin (elämänvirran) muuntumista ja muutosten luonnetta. Ihminen, luonto ja elämä muuttuu jatkuvalla syklillä ja sitä voi viiden elementin teorian kautta tarkastella. Meissä kaikissa on kaikkia viittä elementtiä, mutta hallitseva elementti on yksilöllinen ja se vaihtelee elämänvaiheen mukaan.

Kokonaisuuteen kuuluu myös puolen tunnin teorianauhoite, jonka voit kuunnella ennen YinJooga-harjoitusta. Näin voit jo etukäteen perhtyä siiihen, miten nämä kaksi elementtiä näkyvät luonnossa ja vuodenajassa, mitä näihin elementteihin liitetään, minkälainen harjoitus tukee ja tasapainottaa puu- ja tulielementtiä ja mitkä ovat elementin kehon vastineet (sisäelimet, energiakanavat ja tunnetilat). Nauhoitteen kuunteleminen on vapaaehtoista eikä ole edellytys harjoitukseen osallistumiseen. (Linkin nauhoitteeseen saat maksettuasi kurssimaksun.)

Yhteiseen 90 minuutin YinJooga-harjoitukseen kokoonnutaan Harmonia studion lämpöön keskiviikkona 26.5.21 klo 18.15-19.45. Matkustamme kevään kasvun puuelementistä kesän leimahtavaan tulielementtiin.

Ohjaajana Annika Hiltunen